Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

logo3

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

     Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών αποτελεί ένα ανεξάρτητο σχήμα μιας ομάδας εκπαιδευτικών της τάξης που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν με προβληματισμό τη διαμορφούμενη κατάσταση στον χώρο της Εκπαίδευσης.

    Σε μια εποχή όπου ο κλάδος μας βάλλεται διαρκώς, το δημόσιο σχολείο υποβαθμίζεται και ο συνδικαλισμός παραμένει δέσμιος των παραταξιακών σκοπιμοτήτων, ενώνουμε τις ανεξάρτητες φωνές και τις δυνάμεις μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, την ανατροπή της κομματικής συνδικαλιστικής κουλτούρας, την εγκαθίδρυση αρχών διαφάνειας, αξιοκρατίας και ενότητας σε ένα πραγματικά ζωντανό και δημοκρατικό δημόσιο σχολείο. Με σεβασμό στην πολιτική ταυτότητα κάθε συναδέλφου, αποδεσμευμένοι από παραταξιακούς φορείς και με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, βγαίνουμε στο προσκήνιο της τοπικής συνδικαλιστικής σκηνής και επιδιώκουμε τη ριζική της ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

ήρθε η ώρα εμείς, οι εκπαιδευτικοί της βάσης, να πάψουμε να είμαστε θεατές, να απαλλαγούμε από τη νοοτροπία της αδράνειας και της υποταγής, να υπερασπιστούμε δυναμικά την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπειά μας και την αυτοτέλεια του δημόσιου σχολείου. Ήρθε η ώρα να γίνουμε συνδιαμορφωτές των εξελίξεων και συμμέτοχοι στις αποφάσεις που μας αφορούν και να παραμερίσουμε τους παραταξιακούς εντεταλμένους, που υποτάσσονται στις κομματικές γραμμές και που πλέον δεν εκφράζουν κανέναν. Τα συσσωρευμένα προβλήματα στον χώρο της Παιδείας απαιτούν διαρκή εγρήγορση και κυρίως ΣΥΝΘΕΣΗ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΝΟΤΗΤΑ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

      ελάτε να χαράξουμε όλοι μαζί μια νέα εποχή εκπροσώπησης και με αγωνιστική και δημιουργική διάθεση να υπερασπιστούμε το κοινωνικό αγαθό της Παιδείας και τα δικαιώματά μας.!

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ψηφίζουμε συνειδητά την

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών!

ΕΝΟΤΗΤΑΑΓΩΝΑΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Σχολιάστε